De Top 500 van het Foute Uur begint aanstaande maandag. Om alvast in de sfeer te komen komt de app-man langs met apps in het thema "niet goed".

De volgende apps werden besproken:

Epic Fail Videos voor iPhone/iPad en Android (Gratis)
Leedvermaak in zijn puurste vorm! Als jij hard kan lachen om iemand die stommiteiten uithaalt is deze app voor jou. De app biedt alle filmpjes en foto's van fail.nl met dingen die over het algemeen niet goed gaan. Binnen de app kan je op elk filmpje of foto commentaar geven en als je specifiek iets wil zien kan je zoeken op trefwoord. Uiteraard zijn de filmpjes te sorteren op meest bekeken, meest becommentarieerd etc en alles is te delen via Twitter en Facebook. Voor het gemak bevat de app ook de maandelijkse fail compilaties met alle hoogtepunten (of beter dieptepunten) van de maand zodat je in één ruk de schade in kan halen. Absoluut vermakelijk als je even ergens niks te doen hebt!

BuitenBeter voor iPhone, Android en Windows 7 (Gratis)
In jouw buurt zijn waarschijnlijk genoeg dingen te vinden in de openbare ruimte die niet goed gaan, zoals zwerfafval, kapotte lantarenpalen, graffiti, losse stoeptegels, hondenpoep, ongedierte et cetera. Met deze app kun je direct jouw melding daarvan doorgeven aan je gemeente, of de plek waar je op dat moment bent. Bij de eerste melding moet jouw eigen gegevens invoeren zodat men contact met je op kan nemen. Afhankelijk van de gemeente waar je zit krijg je via de app of gewoon via e-mail een reactie terug. Niet alle gemeentes doen dat, maar sommige wel (Eindhoven, Tilburg, Haarlem, Zeewolde, Veghel, Hengelo, Schiedam, Haarlem en Huizen). Bij elke melding kan je op basis van GPS direct de exacte locatie doorgeven en een foto bijvoegen. Alle meldingen die je gemaakt hebt blijven in een overzicht bewaard zodat je later kunt checken of het opgelost is. Handig is dat de app een proefmelding kan maken zodat je zelf kunt testen hoe het werkt zonder dat er een echt mailtje naar de gemeente gaat. (Die werden daar waarschijnlijk behoorlijk moe van).

[Shitapp] The ultimate fail button for iPhone
Een app met een grote rode knop, die fail geluidjes laat horen als je er op drukt. Dit doet de knop in random volgorde dus je weet niet wat er voorbij komt. Zouden alle fragmenten nou echt geestig zijn, dan was het wel te harden, maar de keuze van de geluiden slaat nergens op en is niet leuk. Een waardeloze shit-app dus!

[Shitapp] Reverse quiz - Right is wrong voor iOS en Adroid (Gratis)
Het idee is heel leuk, dus dat beloofde veel goeds, maar de executie is een beetje jammer. In deze app doe je een Quiz waarbij je binnen 5 seconden het foute antwoord moet geven uit twee antwoorden. De vragen zitten in verschillende categorieën zoals geografie, muziek, dieren etc. Als je een categorie ontsloten hebt kan je pas aan de volgende beginnen. Helaas komen steeds dezelfde vragen voorbij en ben je snel uitgekeken op het idee. Daarbij zit de app stampvol met advertenties en nag-screens waar je langs moet. Jammer want met veel meer vragen en zonder al die advertenties had het nog wel wat kunnen zijn.