Can’t Touch this
Stop! Drollenvanger aan en gaan met die banaan, in 1990 waren de moves van MC Hammer helemaal hot. Kun jij ze nog nadoen?

Cha cha slide
This time, we’re gonna get funky! Naar links, naar rechts, spring in de lucht, linkervoet, rechtervoet en cha-cha real smooth.

Zo simpel kan een dansje zijn! Dat was de ‘Cha-Cha Slide’ van Mr. C The Slide Man. Een echte one-hit-wonder, maar bijna iedereen heeft dit dansje wel eens gedaan op school. Jij ook?

Gangnam Style
PSY is Robbie Williams eeuwig dankbaar, hij was namelijk een van de eersten die ‘Gangnam Style’ op Twitter deelde met zijn followers. Ruim anderhalf miljoen views later deed iedereen de moves van PSY na. YouTube staat vol met parodieën en zelfs Britney Spears heeft een poging gedaan!

Let’s get Spanish!
Rhteivutbydfhie macarena. Dfeijfiefewf buena. Sddjfiweohgoruqehg macarena, eeeeeeey macarena! Helaas wordt een aantal van die lekkere foute zomertracks in het Spaans/Portugees gezongen, en dat is een béétje lastig meezingen.

Sterker nog, het refrein van ‘The Ketchup Song’ bestaat niet eens uit échte woorden! Het is gebaseerd op het refrein van de track ‘Rapper’s Delight’ door de Sugarhill Gang. Het zijn Engelse woorden, uitgesproken op z’n Spaans, op de manier zoals het zou klinken voor iemand die geen Engels spreekt.
Zo dus:

1. “I said a hip hop, the hippie, the hippie” werd “Aserejé ja de jé de jebe.”
2. “Do the hip hip hop, a you don't stop” werd “tu de jebere sebi unouva.”
3. “the rockin' to the bang bang boogie say up jumped the boogie” werd “majabi an de bugui”
4. En “to the rhythm of the boogie, the beat” werd “an de buididipí”

Conclusie: logisch dat we het niet volgen! Gelukkig kunnen we de dansjes wel mee doen. Check de video’s hierboven. En mochten ook deze routines dan nóg te lastig zijn, bijvoorbeeld na een paar biertjes, kun je altijd nog de Kabouterdans doen! ;-)