De Gangnam Style. Wat begon als een grappig nummer met een leuk dansje, is uitgegroeid tot een wereldhit én meer dan 1 miljard views op YouTube.

De Gangnam Style betekende voor de Koreaan PSY zijn wereldwijde doorbraak, maar nu vindt hij het wel genoeg geweest. "Het nummer is te populair geworden", zegt PSY tegen muziekzender MTV.

De 35-jarige PSY was gisteren jarig en vierde het feestje met een optreden op Times Square in New York. Daarover zei hij: "Het is al speciaal om op Oudjaarsdag op Times Square te staan, het is het grootste podium van het universum, en het is mijn verjaardag. Dus ik vind het een mooi einde voor de Gangnam Style. Hoe kun je mooier afscheid nemen? Het is mijn grootste en meest betekenisvolle verjaardag."

Eendagsvlieg?
De Gangnam Style was een instant succes voor PSY. Kan hij daar ooit nog overheen? Zal het hem überhaubt lukken nog zo'n wereldhit te scoren? De zanger wil bewijzen dat hij zeker geen eendagsvlieg is en werkt hard aan een nieuwe single.

Wanneer zijn nieuwe single zal verschijnen is nog niet bekend, maar de Koreaan verklapte al wel dat de volgende hit volledig Engelstalig wordt.