Al een aantal weken knalt 'Ghost Town' van Adam Lambert uit de speakers, maar een maandje eerder was Madonna er met 'Ghosttown'. Een ongelukkige toevalligheid, maar als we ze naast elkaar zetten, wie wint er dan?

Uiteraard zijn de twee nummers heel erg verschillend van elkaar. Waar Adam Lambert een soort wild west-theme aanhangt, is Madonna's 'Ghosttown' een ballad met een flinke beat. De enige overeenkomst die de twee hebben, is de titel. Moeten we de twee vergelijken, dan kijken we naar een aantal belangrijke factoren.

Hitlijst

Allereerst kijken we hoe de twee hits het hebben gedaan in de iTunes Top 30. Wat opvalt is dat Madonna's hit er niet één keer heeft ingestaan. Adam Lambert's 'Ghost Town' heeft er tot dusver maar liefst drie keer ingestaan. Hij kwam drie weken geleden binnen op 15 en stond daar afgelopen vrijdag ook. Het ziet er naar uit dat deze ronde is gewonnen door Adam Lambert

Lambert - Madonna: 1 - 0

Views

Beide hits hebben uiteraard een videoclip in hun compleet eigen stijl. Lambert in een zwart-wit video met veel lichtflitsen en dansers. Madonna loopt rond in een post-apocalyptische wereld op zoek naar haar geliefde. Omdat Madonna eerder was en dus haar clip eerder op YouTube had, kijken we naar de views die de clips hadden in de eerste maand. Voor Madonna was dat ongeveer 7 miljoen, tegenover 3,5 miljoen voor Adam Lambert. Dat is bijna het dubbele. Madonna wint.

Lambert - Madonna: 1 - 1

Shares

Hoe vaak is de clip gedeeld en gefavorite? Daarvoor kijken we naar de allereerste aankondiging van de clips door de artiesten.Dat is duidelijk: Madonna heeft een grotere fanbase. Madonna is natuurlijk ook al een tijdje bezig en heeft wat meer populaire muziek dan Adam.

Lambert - Madonna: 1 -2

#GhostTown

Maar heeft Madonna het volgehouden om nog steeds '#GhostTown' te domineren? Nope, het is vooral Adam die te zien is bij de hashtag. Deze ronde wint Lambert.

Lambert - Madonna: 2 - 2

Wat vind jij?

Goed, wij komen er niet uit. Bekijk hierboven de video's en stem op jouw favoriete 'Ghost Town'.