Vlammenwerpers op het podium zien er heel gaaf uit, maar ze kunnen ook levensgevaarlijk zijn. Gisteravond ging het flink mis tijdens een optreden van 5 Seconds of Summer in de Wembley Arena in Londen.

Gitarist Michael Clifford kwam te dicht in de buurt van het vuurwerk waardoor zijn haar vlam vatte. Op video's uit het publiek is te zien hoe hij met een rokend hoofd het podium afrent, nadat hij het vuur dooft door met zijn handen op de vlammen te slaan.Ziekenhuis

Het ongeluk gebeurde tijdens het slot van de hitsingle 'She Looks So Perfect', aan het eind van de show. Drummer Ashton Irwin laat na het incident het publiek weten dat Michael naar het ziekenhuis moet en de band geen toegift meer kan geven.

Al snel wordt de hashtag #GetWellSoonMichael trending topic op Twitter en zitten fans urenlang in onzekerheid over de toestand van hun idool. Via Twitter laat Michael uiteindelijk weten dat het gelukkig goed met hem gaat.

"Sorry dat ik de show niet kon afmaken", schrijft hij bij een foto met zijn gezicht in het verband. "Maar gelukkig lijk ik nu op Two-Face. Dank iedereen voor de zorgen", grapt Michael over de gelijkenis met een schurk uit Batman.


Bandleden geschrokken

Net als de fans laten ook de bandleden weten erg geschrokken te zijn. "Niemand wil zijn beste vriend ooit in de staat zien hoe ik Mike zag backstage", schrijft Calum Hood. Zanger Luke Hemmings verklaarde dat het "gelukkig goed gaat" met zijn vriend.

Vanavond treedt de Australische band opnieuw op in Londen met hun Rock Out with Your Socks Out Tour. Volgens de laatste berichten kan dat concert gewoon doorgaan.