Je hoeft de krant maar open te slaan of een nieuwssite te bezoeken en je merkt het direct: het is komkommertijd. Q-dj's Joey en Patricia verzamelen de onzin nieuwtjes en reiken aan het einde van de zomer de Gouden Komkommer uit.

Dit zijn de vijf komkommernieuwtjes die je deze week op Q-music hebt gehoord. Welke moet er mee naar de finale voor de titel 'Gouden Komkommer'? Stem nu!

Maandag: Onrustige bavianen
De mantelbavianen in Dierenpark Emmen zijn niet langer 'hysterisch'. Sinds vorige week zat het grootste gedeelte van de 112 mantelbavianen in een hoekje van het verblijf, een ander deel zat in een boom. Waarom de apen zich een week lang zo gedroegen, is niet duidelijk. Normaal gesproken leven bavianen op de grond.

Dinsdag: De wolf komt uit Oost-Europa
De wolf die begin vorige maand werd gevonden in de Noordoostpolder kwam waarschijnlijk uit Oost-Europa. Dat vermoeden de verschillende wetenschappers die de wolf de afgelopen weken onderzochten. Ook denken ze dat het beest zelf naar Nederland is gekomen, zo zeiden ze op een persconferentie dinsdag.

Woensdag: Hond gaapt mee met baasje uit empathie
Honden nemen een geeuw van hun baasje over uit empathie, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Honden gapen vaker mee met hun baasje dan met personen die ze niet kennen. De honden reageerden over het algemeen veel sterker op een geeuw van hun baasje dan op een geeuw van de onderzoeker. Dat suggereert volgens de wetenschappers dat honden gapende mensen imiteren uit empathie.

Donderdag: Brandweer rukt uit voor Vijftig Tinten Grijs
De Londense brandweer rukt steeds vaker uit om mensen te bevrijden uit handboeien. Volgens de brandweer komt deze stijging door de populariteit van het erotische boek Vijftig Tinten Grijs. De afgelopen drie jaar schoten brandweerlieden in de Britse hoofdstad zo´n 79 geboeide mensen te hulp.

Vrijdag: Apple verbiedt 'gooien met iPhone'-app
Apple weert een app uit de App Store die gebruikers vraagt hun telefoon zo hoog mogelijk in de lucht te gooien en uiteraard weer te vangen. Omdat dat laatste niet altijd zal lukken moeten spelers van te voren akkoord gaan met een verklaring die de Noorse ontwikkelaar vrijwaart van alle schade die ontstaat door het spelen van het spel.