Aanstaande zondag is het weer vaderdag. De App-man kwam langs in de studio met een aantal handige apps voor deze speciale dag.

De volgende apps werden besproken:

Cool hunting gift guide voor iPhone en iPad (Gratis)
Moeite met het vinden van leuke cadeaus voor vaderdag? Look no further! Met deze app heb je direct toegang tot de meest coole kado's. Binnen de app kun je aangeven binnen welk budget je wil kijken en alle cadeaus zijn onderverdeeld in categorieën. Uiteraard is alles wat er te vinden is uitermate hip, dus voor badslippers en theemutsen moet je hier niet zijn. Je kunt meerdere categorieën selecteren om zo het hele aanbod te filteren. Alle items kunnen gebookmarkt en gedeeld worden. De producten zijn ook online te bestellen vanuit de app, waaronder bij Amazon. Goed ook voor vaders omdat ze binnen de app eenvoudig een verlanglijst kunnen opstellen en direct per mail kunnen versturen. Erg goed voor inspiratie of om direct aan te kopen!

Bucket list voor iPhone en Android (€0,89)
Cadeaus zijn zo materialistisch! Het gaat ook om herinneringen en vader zijn is niet kinderachtig! De eerste jaren zijn tropenjaren, je wordt gestretcht tussen carrière en gezin en rond je veertigste krijg je een midlife crisis. Ben je daar eenmaal uit dan beginnen je kinderen te puberen en als je daar van af bent en weer vrolijk in het leven staat zijn je kinderen vertrokken! Daarom maak je een bucket list! Wat wil je allemaal doen met je kinderen voordat die zelf vader worden? Maak op vaderdag een lijst met je kinderen voor dingen die je samen met hen wil doen! Voor je het weet is het stil in huis en hebben ze hun eigen carrières, kinderen, midlife crises zie je ze bijna niet meer. Het mag groot zijn (Mt Everest beklimmen), minder groots (Alpe d'Huez opfietsen, naar Legoland) of klein (een boomhut bouwen, in de tuin kamperen, in een sloot snorkelen, samen je eigen bier brouwen), als het maar fun is en samen met je kinderen. Daarom deze bucket list, die je ook kan delen met de rest van de wereld. Zo kun je ook zien wat anderen allemaal bedenken en ook gedaan hebben. Genoeg inspiratie dus!

Behalve alle wallpaper apps en apps om kaartjes te versturen zijn er ook andere shit-apps, zoals deze:

[Shitapp] Fathers day 2013 (€0,99)
Je kunt je vader van alles geven op vaderdag, dus waarom geen app! Maar als je hem een app wil geven, geef hem dan niet deze. Alhoewel hij daar voor bedoeld is slaat hij de plank volledig mis. Ten eerste moet jij, of je vader, hem kopen (weet je het wachtwoord van je vader's Google account?). Dan installeer je hem en kun je hem laten zien (jij of hij moet de app wel eerst zien en openen). Hij moet door drie schermen heen klikken waar iets op staat (Hello Father, you are the greatest... ) en na het laatste scherm wordt een kwezelig liedje (Father & son van Cat Stevens) gedraaid dat qua tekst helemaal niet op vader slaat. En that's it! Je kunt de teksten niet aanpassen of een ander liedje kiezen en meer doet het niet. Een gegeven paard mag je niet in de mond kijken, maar als dit het meest originele is dat je kunt bedenken dan is het wel treurig. Als je van je vader houd, geef hem dan een echt cadeau door het hem zelf te vertellen! (Nee niet zingen!)