De tijd van het jaar waar we allemaal naar uitkijken is weer aangebroken, vandaag start het Amsterdam Dance Event. DJ's van over de hele wereld, groot en klein, reizen af naar de hoofdstad van ons land voor de vetste feesten.

De komende dagen zijn er zo'n 300 verschillende evenementen verspreid over 80 clubs in Amsterdam met meer dan 2000 DJ's afkomstig uit alle Electronic Dance Music genres. Van de grootste grootheden van de dancemuziek tot opkomende talenten, iedereen is van de partij. Dit maakt ADE het grootste club festival ter wereld.

Hoogtepunten

Eén van de hoogtepunten van ADE is het concert van Afrojack in de Ziggo Dome op zaterdag. Zaterdag is het Amsterdam Music Festival met optredens van onder meer David Guetta, Hardwell en Armin van Buuren. In de nacht van 18 op 19 oktober wordt bekendgemaakt wie de nieuwe nummer één DJ van de wereld is.

Groot Geld

Dit betekent ook dat het gemiddelde inkomen van de aanwezigen in Amsterdam door het dak zal gaan. Bekijk hier het overzicht van goed verdienende DJ's. De grootste verdiener van allemaal, Calvin Harris met 50 miljoen euro, is alleen niet van de partij.

Nieuwe muziek

Het Amsterdam Dance Event biedt jaar in jaar uit weer een podium voor DJ's om hun nieuwe singles aan de man te brengen. Eén nummer dat je waarschijnlijk wel zult horen is het nieuwe 'Young Again' van de nummer één DJ van de wereld, Hardwell!

Dikke kans dat je ook de nieuwe van David Guetta voorbij gaat horen komen. Onlangs bracht hij samen met Sam Martin de single 'Dangerous' uit.

Ook Martin Garrix heeft wat nieuws klaarliggen. Gisteren verscheen zijn nieuwe single 'Virus', de eerste single van de 18-jarige DJ's die verschijnt met vocals.


Foto: ANP