Vorige maand stapte One Direction hottie Harry Styles naar de rechter voor het gedrag van een aantal paparazzi. De fotografen kregen te horen dat ze hem voorlopig niet lastig meer mochten vallen.

Het verbod zorgde ervoor dat de paparazzi 'Hazza' niet mochten achtervolgen per auto of hem observeren, opwachten en rondhangen in een straal van 50 meter om zijn huis. Gisteren liep dat af, maar het verbod is voorlopig verlengd.

Volgens zijn advocaat David Sherbone hoeven zijn fans zich geen zorgen te maken: "Meneer Styles probeert niet te voorkomen dat zijn fans hem aanspreken en een foto willen. Hij zal dat graag blijven doen, zoals hij dat altijd al deed."

Het is dan ook geen privacykwestie, maar eerder de manier hoe de 'Story of My Life'-zanger door sommige paparazzi werd behandeld. "Het gaat om de manieren en tactieken die zijn gebruikt door een bepaald soort fotografen", aldus de advocaat.

Harry zou ook nog vier andere fotografen willen aanpakken. Op 10 maart zal worden gekeken of het verbod weer verlengd moet worden.