Komende maand staan de jongens van One Direction in de Britse versie van het mannenblad GQ. Bandlid Harry Styles ziet het interview als kans om voor eens en altijd af te rekenen met de geruchten dat hij ook van de mannen zou zijn.

"We zijn niet aan het daten, nee. We zijn gewoon vrienden", antwoordt Harry op de geruchten dat hij iets zou hebben met de homoseksuele BBC Radio 1 dj Nick Grimshaw. Zijn hart gaat echt alleen sneller kloppen van meisjes: "Biseksueel? Ik? Ik denkt het niet. Ik weet vrij zeker dat ik dat niet ben."

"Ik wil niet zo iemand zijn die klaagt over geruchten. Ik vind het nooit leuk als een celebrity op Twitter 'Dit is niet waar!' zegt. Het is wat het is; ik probeer dat niet te doen." Al jaren gaan geruchten dat Harry een geheime relatie zou hebben met bandlid Louis Tomlinson. "Sommige zijn grappig. Sommige zijn belachelijk. Sommige zijn irrititant", zegt hij tot slot over de geruchten.

Verder zegt Harry, die volgens het blad 'up all night to get lucky' is, "Het zijn er zeker minder dan 100...". Maar of dit over zijn reputatie als vrouwenverslinder gaat blijft nog even geheim tot het tijdschrift 1 augustus in de winkels ligt.