Harry Styles staat met zijn track 'As It Was' inmiddels alweer 18 weken in de Nederlandse Top 40, en van deze 18 weken staat 'As It Was' 16 weken op 1 in de Nederlandse Top 40. En dat betekent dat hij onderweg is naar een nieuw record.

In 2019 kwam Tones & I met 'Dance Monkey' vlak in de buurt van het record, maar wist het net niet te halen. Harry Styles is nu wel onderweg om het record te breken, namelijk het record van het langste op nummer 1 staan in de Nederlandse Top 40. Het record is nu nog in handen van Calvin Harris & Dua Lipa, met 'One Kiss', die 16 weken op 1 wist te staan. 

Dit lijkt echter niet meer lang te duren, want Harry Styles moest tot nu toe alleen uitwijken voor S10, met 'De Diepte', maar ook dit was van korte duur. Na een week wist Harry Styles al zijn positie weer terug te veroveren.

Andere tracks

Voor alsnog staan Calvin Harris & Dua Lipa dus nog op 1, maar mocht Harry Styles volgende week nog op 1 staan, staat Harry officieel alleen aan de top. Onder andere Ed Sheeran met 'Shape Of You', Luis Fonsi met 'Despacito' en Tones And I met 'Dance Monkey' staan met 15 weken ook hoog in de lijst. Ook The Weeknd met 'Blinding Lights' staat hoog, hij stond 14 weken aan de top.