Elk jaar publiceert het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard de eindejaarslijsten met de meest populaire artiesten, tracks en albums. En dit jaar valt er iets énorms op, mannen! In de Top 5 van de drie belangrijkste lijsten 'Top Artist', 'Top Album' en 'Top Billboard Hot Songs' staan alleen maar mannen!

De Top 5 beste tracks

Pfoe, in deze lijst is het ver zoeken naar een vrouwelijke track. Op plek 29 vinden we Julia Michaels met haar prachtige 'Issues'. En één plekje verder op 30 zien we Alessia Cara met 'Scars To Your Beautiful'.

1. Ed Sheeran - 'Shape Of You'

2. Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber - 'Despacito'

3. Bruno Mars - 'That's What I Like'

4. Kendrick Lamar - 'Humble'

5. The Chainsmokers & Coldplay - 'Something Just Like This'

De beste artiesten

De eerste vrouwelijke artiest vinden we op plek 15 in deze lijst, en dat is niemand minder dan Ariana Grande. Op 19 vinden we Rihanna en op 25 heeft Taylor Swift een plekje bemachtigd. En jawel, de top 5 staat vol met deze mannen:

1. Ed Sheeran

2. Bruno Mars

3. Drake

4. Kendrick Lamar

5. The Weeknd

Het is lang geleden sinds een mannelijke solo-artiest plek één in de Billboard lijst heeft bemachtigd. Want in 1988 stond George Michael als eerste en enigste op dit plekje!

De Top 5 beste albums

En ja, ook bij de laatste lijst vinden we alleen maar mannen in de Top 5. Op plek 23 vinden we Rihanna's album ANTI, en even verderop op plek 26 zien we Adele's album 25.

1. Kendrick Lamar - DAMN.

2. Bruno Mars - 24K MAGIC

3. The Weeknd - Starboy

4. Ed Sheeran - Divide

5. Drake - More Life

Misschien is het je al opgevallen, maar Ed Sheeran heeft het weer goed voor mekaar in de lijsten. Met de nummer 1 titel bij 'Top Artist' en 'Top Billboard Hot Songs' sluit Ed Sheeran dit jaar weer heel erg goed af!

Foto: AFP