De ab-so-lute winnaar van het Eurovisie Songfestival was Portugal. De zanger Salvador Sobral kwam uit voor het winnende land.

Hij won met zijn ingetogen nummer dat hij zong in zijn eigen taal. Hieronder vind je het nummer, voor het geval je het zaterdag hebt gemist.


Nu is die Portugese taal heel mooi, maar natuurlijk hebben veel mensen werkelijk geen idee wat er gezongen wordt. Daar hebben we een oplossing voor bedacht! Ofja, eigenlijk heeft blogger Maartje Lindhout daar een oplossing voor bedacht.

Zij heeft het winnende nummer namelijk vertaald naar het Nederlands. En ja, dan snappen we het natuurlijk veel beter. Het blijkt een enorm mooi nummer over de liefde. Dit is een deel van de vertaling:

"Als jouw hart niet toe wil geven, geen plannen wil maken om ze na te leven. Geen passie voelt, niet wil lijden. Dan kan mijn hart liefhebben voor ons beiden."

Benieuwd naar de rest? Check hier de hele vertaling van het nummer. Er is trouwens ook een Engelse versie van het nummer verschenen met een nieuwe songtekst. Deze is gezongen door Alexander Rybak, de winnaar uit 2009.

Foto: ANP