Zeg je One Direction, dan zeg je Harry Styles, Louis Tomlinson, Liam Payne en Niall Horan. Maar je zou bijna vergeten dat er achter de zangers van de populaire boyband ook een begeleidingsband staat.

Een van die muzikanten is drummer Josh Devine. De 24-jarige Brit maakte al op jonge leeftijd muziek en kan naast drummen ook zingen en de piano, gitaar en basgitaar bespelen.

"Op een dag werd ik wakker en was gebeld door Chris Leonard, die 'Lego House' met Ed Sheeran schreef. Hij was op dat moment bezig een band samen te stellen voor een nieuwe boyband", vertelt Josh aan Billboard.

"Ze vroegen of ik interesse had en natuurlijk zei ik 'ja'!" Sindsdien zit Josh fulltime bij de band en toert hij al vier jaar lang met One Direction de wereld over. Maar nu is het tijd voor zijn eigen carrière...

Een stap uit de schaduw van One Direction

Volgende week komt namelijk zijn debuut-EP Through the Fire uit: "Het is cool om mijn eigen muziek te spelen, in plaats van in de achtergrond muziek van anderen te spelen. Wat ik ook leuk vind."

Hij werkt samen met songwriter Ollie Green, die hij ontmoette tijdens een optreden van One Direction. "We schreven eigenlijk liedjes voor anderen. Uiteindelijk dachten we 'Uh, dit kan best cool worden. We moeten het gewoon houden.'".

Toch lijkt een eigen album een tijdelijk uitstapje, hij zegt: "Ik zal altijd voor One Direction blijven drummen, voor zolang als ze dat willen. Ik ben bij ze tot het einde. Drummen blijft aan het eind van de dag toch mijn passie."

Beluister 'Through the Fire' hieronder: