Onlangs bracht Sam Smith zijn nummer 'Writing's On The Wall' uit voor de gloednieuwe James Bond film SPECTRE. Je mag gerust zeggen dat deze in de categorie typische Bond songs past.

Maar als John Newman ooit deze kans krijgt dan pakt hij het net even anders aan, zo vertelt de 'Come And Get It'-zanger in een interview met Digital Spy. "Ik ben wel toe aan een energiekere variant in de toekomst."

"Ik snap dat het niet helemaal in de geschiedenis van Bond soundtracks past, maar ik zou er graag eens wat anders mee proberen. Iets meer actie aangezien het ook een actiefilm is natuurlijk."

John Newman & Sam Smith

Sam en John zijn allebei Britten die ineens enorm zijn doorgebroken. Vergelijkingen zijn dan ook onvermijdelijk, maar daar zit John Newman niet zo mee.

"Het is altijd geweldig geweest om met hem vergeleken te worden omdat zijn succes zo enorm is en zijn sprong wat bekendheid betreft ook."

"We hebben een tijdje op dezelfde trein gezeten wat doorbreken betreft, totdat hij ook in Amerika echt voet aan de grond zette. Ik ben trots om te zien dat het zo goed met hem gaat en ik vind Sam Smith een toffe gast."

Foto: EPA