KAP met het geweld tegen treinpersoneel! Mattie & Wietze zeggen met #IkSpoorWel stop tegen het geweld tegen spoormedewerkers. En jij?

Vandaag is naar buiten gebracht dat 9 op de 10(!) treinmedewerkers het afgelopen jaar te maken kreeg met agressie. Bedreigingen met wapens, seksuele intimidatie en berovingen komen vrijwel dagelijks voor... Dit kan niet langer.

Zeg nee tegen geweld tegen NS personeel #stop #ikspoorwel

Een foto die door mattiewietze is geplaatst op


Mattie & Wietze roepen iedereen op een foto te plaatsen met #IkSpoorWel om aan te geven dat jij afstand neemt van de geweldplegers en met het doel politiek Den Haag opnieuw wakker te schudden over de ernst van de situatie.

In gesprek met Sharon Dijksma:

Deze ochtend spraken Mattie & Wietze met Sharon Dijksma, Staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu, en vroegen haar naar eventuele nieuwe maatregelen:

"Er moet echt een forse schep bovenop, er moeten meer mensen op de moeilijke avonden op de treinen komen. We moeten de hufters in het openbaar vervoer zo hard mogelijk aanpakken."

En zoals beloofd, hier is de foto van Sharon Dijksma en Melanie Schultz van Haegen:


Ook zij sporen:


#stop #ikspoorwel @mattiewietze

Een foto die is geplaatst door Sheranie Bonefaas (@sher_it_will_be) opzeg stop tegen geweld op ns personeel. #ikspoorwel

Een foto die door wezr33 is geplaatst op
#ikspoorwel ik ben tegen trein geweld plaats ook een selfie waarop je een stop teken maakt en gebruik de hashtag #ikspoorwel

Een foto die is geplaatst door Lisa 2005 (@michielselisa) op


Stop het geweld tegen treinconducteurs. En zinloos geweld in het algemeen #stop #ikspoorwel

Een foto die is geplaatst door Jennifer Zuiderduin (@jen_kailayla) op#ikspoorwel #qmusic

Een foto die is geplaatst door Robbert Slagers (@robbertslagers) op


#ikspoorwel @mattiewietze

Een foto die is geplaatst door Lizanne (@liiezz) op