Tatoeages hier, tatoeages daar, tatoeages overal. Iedereen lijkt tegenwoordig helemaal wild te zijn van deze vorm van kunst. Al deze creaties moeten natuurlijk ook worden gezet, en artiesten hebben hier zo hun eigen mannetje voor. We stellen je voor aan Kevin Paul, de tattoo artist van onder andere Ed Sheeran en Harry Styles. 

"Eigenlijk was er niks aan de hand, totdat ik Ed aan een tattoo hielp." Connecties dames en heren, die zijn dus echt veel waard. "Door Ed kwam ik in contact met onder andere James Arthur en de jongens van One Direction. Het is net domino: als er een blokje valt, dan volgen er meer." 

Flexwerken 2.0 

De gemiddelde flexwerker kan nog wat leren van Kevin, want zijn werkplekken zijn heerlijk divers. Zo gaat hij langs bij artiesten als ze aan het touren zijn. "In de avond zijn er optredens, maar overdag hebben artiesten niet zoveel te doen. Dat is een ideaal moment voor ze, dus dan ga ik langs bij het hotel waar ze verblijven of bij de concertlocatie."  

Maar, er bestaat ook nog zoiets als huisbezoek. "Als ik Ed tatoeëer dan doe ik dat bij hem thuis. De sfeer is heel relaxed." Zo relaxed dat er afhaalmaaltijden en tv-series bij komen kijken. "Als laatste werk ik ook in mijn tattooshop. Die locatie is niet het meest spannend, daarom vertel ik die als laatste. Dat snap je wel, toch?"

#edsheeran #kevinpaul #tattoo
Een bericht gedeeld door Kevin paul Tattoo (@kevinpaul666) op


Rihanna's ontwerp afraden? Check 

Eigenlijk heb je als tattoo artist maar 2 echte regels. 1) Maak alsjeblieft geen spelfouten en 2) geef je klanten goed advies. De eerste is niet zo moeilijk (even een shout-out naar Google), en de tweede eigenlijk ook niet. "Bekende of onbekende klanten, ik geef altijd eerlijk advies. Laatst heb ik nog een ontwerp afgeraden omdat het niet geschikt was voor een tatoeage, de afbeelding was namelijk te klein." Dat die schets toevallig van Rihanna was, maakt voor Kevin niet uit. "Aan het einde van de dag wil ik mijn werk goed doen." 

Meest bijzondere tattoo 

'Welke tattoo was het meest speciaal om te zetten?' is niet de meest originele vraag, maar we hebben 'm toch gesteld. En daar zijn we blij mee, want het leverde dit mooie antwoord op. "Dat is toch de tattoo van een bij, die als teken staat voor de stad Manchester. Ik heb deze gezet bij een slachtoffer van de bomaanslag bij het concert van Ariana Grande. Meerdere mensen die bij de explosies aanwezig waren hebben dezelfde afbeelding op hun lichaam als aandenken aan deze nare gebeurtenis." 

Go check out today's daily star on Sunday for the full story about my time working in hospital this week
Een bericht gedeeld door Kevin paul Tattoo (@kevinpaul666) op


Op een goede tweede plek vinden we trouwens de leeuw op de borstkast van Ed Sheeran. "Ik heb zo'n 15 uur over deze creatie gedaan, alleen al daarom vergeet ik 'm nooit meer." Deze staat symbool voor het drie keer uitverkopen van het Wembley stadioneen groot succes in Ed's carrièreDe leeuw is naast een krachtig dier ook het symbool van Engeland, vandaar dat de Brit voor dit ontwerp koos.  

Halfway and ouch
Een bericht gedeeld door Ed Sheeran (@teddysphotos) op


Dit wil je nog weten 

Ongeduldig: Liam Payne 

Ben jij gek op tatoeages, maar geniet je er niet van om deze kunstwerken te laten zetten? Dan kan je Liam de hand schudden, want hij is ook geen fan van het tatoeëren. Hij is namelijk nogal ongeduldig. Maar áls die tattoo dan eindelijk staat, dan is ie zo blij als een kind.

Sociaal: Harry Styles 

Sommige mensen hebben alles mee, bijvoorbeeld Harry. De beste man kan zingen, ziet er goed uit en tot slot blijkt hij ook nog eens een toffe peer te zijn. Volgens Kevin is hij heel sociaal. "Hij kletst veel, en dat is gezellig werken." 

Just tattooed #harrystyles
Een bericht gedeeld door Kevin paul Tattoo (@kevinpaul666) op


Diehard: Ed Sheeran 

Dit had je vast niet zo bedacht, maar Ed is dus echt een bikkel. Volgens Kevin gaat hij erg goed om met de pijn die bij het tatoeëren hoort. Sterker nog: Ed is zelfs een keer in slaap gevallen tijdens een sessie. Nou, dan ben je echt niet kleinzerig.