Je hoeft geen extreme Beyoncé-fan te zijn om te weten dat ze bijna nooit alleen op het podium staat. Ashley Everett (28 jaar) staat praktisch altijd achter de zangeres, ze is namelijk al 11 jaar de vaste achtergronddanseres van Queen B. Qmusic ging met deze roodharige Amerikaanse in gesprek, en hier lees je hoe tof deze dame is.

Ha, dit is meteen een geinig feitje: toen Beyoncé dansers zocht, deed ze dit gewoon via een open auditie. Het is minder grappig dat hier dui-zen-den mensen op af kwamen. Of ja, Ashley kon niet meer lachen na drie uur wachten in een kilometerslange rij.

"Ik herinner me die dag nog goed. Er waren zó veel mensen, niet normaal. In de rij stond van alles. Mensen die al jaren dansten en mensen die pas twee weken dansten. Jonge mensen, oude mensen, noem maar op. Ik zeg wel jonge mensen, maar ik was ook pas 17 toen ik auditie deed. Hoe dan ook, ik heb uren in de rij gestaan voordat ik aan de beurt was. Toch zou ik het meteen weer over doen, dat snap je."


Deze droombaan is hard werken

Voor een gemiddeld tienermeisje lijkt dansen met Beyoncé een absolute droombaan. Het blijkt maar weer dat je voorzichtig moet zijn met deze term, want volgens Ashley is het niet altijd feest. "Het is veel meer dan zomaar een dansje doen. Het is topsport."

Nu is dansen in een heerlijk zittende sportbroek één ding, maar vaker danst deze roodharige dame in een minder comfortabele outfit met daaronder flinke hakken. "Ja, we dansen in kleding die niet altijd praktisch is voor de bewegingen die we maken. Dat is iets waar ik mee moet dealen, want zo werkt de showbizz nu eenmaal. Alles moet er top uitzien."

Ashley bewijst hier dat ze een echte prof is. "Hoe ongemakkelijk mijn outfit ook zit, het publiek mag dat niet merken. Ik ben een danser, ik heb een act die ik zo goed mogelijk wil neerzetten. Dat is waar het om gaat, de rest is bijzaak."


In de categorie gaafste optreden: Super Bowl

Soms zit het tegen, en soms zit het hartstikke mee. Dit laatste was het geval toen Ashley mee danste tijdens de halftime show van de Super Bowl in 2013.


Ashley beschrijft het als een van de vetste dingen die ze ooit heeft gedaan. "De show ging perfect en het publiek ging helemaal los. Na dit optreden was ik zo trots dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg. Al die uren aan repetities, ze waren het allemaal waard."

In de categorie gaafste videoclip: Single Ladies

Naast alle shows die ze doet, speelt Ashley ook een grote rol in videoclips. En denk je aan een clip van Beyoncé, dan denk je aan 'Single Ladies'. Praktisch ie-de-reen heeft deze moves wel een keer gedaan, of in ieder geval een poging gedaan tot. Ashley betitelt deze dans als 'historisch', en vond deze video daarom het meest bijzonder om aan mee te werken.

"Iedereen kent deze moves, het leek de nieuwe 'Thriller' wel. De impact van deze videoclip is zo groot, echt onwerkelijk. Deze dans wordt gewoon overal ter wereld gedaan. Dat vind ik ook zo tof aan dans, het is overal hetzelfde."


Of Beyoncé doet iets spectaculairs, of niks

We zeggen niet dat Queen B de prijs voor de meest perfectionistische werkgever krijgt, maar volgens Ashley zou ze sowieso genomineerd moeten worden. Ze is namelijk een vrij pittige tante. "Beyoncé is de definitie van een harde werker. Ze geeft de volle 100%, en ze verwacht dat ook van de mensen met wie ze werkt. Is dat niet je ding, dan ben je bij haar zeker niet op de juiste plek."

Deze zangeres doet dus niet aan smoesjes of andere flauwekul, en dat zou zomaar haar geheim kunnen zijn. "Beyoncé doet iets spectaculairs, of ze doet niks. Door haar karakter kan een optreden bijna niet anders dan goed zijn. Fans weten dat, misschien is ze daarom zo populair."

Manchester day 2! Let's go!
Een bericht gedeeld door Ashley Everett (@ashleycmeverett) op


Een huwelijksaanzoek waar je u tegen zegt

En dan is het nu tijd voor een serieuze portie romantiek. Houd je vast, want dit wordt zoet. Je ziet hier hoe Ashley ten huwelijk wordt gevraagd door John Silver tijdens een van de grootste optredens van Beyoncé's Formation World Tour. Het kan zijn dat je deze video al kent, hij ging namelijk gelijk viral.


"Jaaa, dat ga ik nooit meer vergeten. Ik schrok me rot toen hij het podium op kwam lopen."

Die schrik maakte plaats voor intense blijdschap toen haar liefje een aanzoek deed. "Op dat moment kon ik niet gelukkiger zijn. Maar naast het feit dat ik belachelijk blij was, voelde ik me ook heel kwetsbaar. Ik was op dat moment namelijk echt mezelf, terwijl ik tijdens een show toch vaak een rol speel. Het was spannend om zo veel van mezelf te laten zien."

Nog meer dansjes te wagen

Ashley deelt het podium veruit het meest met Beyoncé, maar haar cv is veel uitgebreider. Zo heeft ze ook gedanst voor Usher, Ne-Yo, Jennifer Lopez en Robin Thicke. Deze danseres is nog lang niet klaar, en maakt plannen voor de toekomst.

Een ding is zeker, we gaan nog meer van Ashley horen. Of ja, in ieder geval zien.