Onze eigen Gijs Staverman gaat aanstaande woensdag de Alpe D’HuZes fietsen! Dat doet hij voor Stichting Alpe D’HuZes, wat een onderdeel is van de KWF Kankerbestrijding. Daarom wil hij zoveel mogelijk geld verzamelen. De app-man komt daarom langs met apps over: geld!

De volgende apps zijn besproken:

Money Origami voor iOS en Android (€1,79)
Een originele manier om een fooi achter te laten of iemand geld cadeau te doen! Vouw van papiergeld allerlei mooie kunstwerkjes. Kerstbomen van briefjes van honderd euro, een opgevouwen overhemd van briefjes van 50, een hart van een tientje enzovoort. In deze app staan duidelijke instructies hoe je origami technieken gebruikt en bij elk voorbeelden in duidelijke stappen wat je moet doen. Ook zijn er fraaie foto's opgenomen van voorbeelden om te zien wat het resultaat zou moeten zijn.

Money & speed voor iPad (Gratis)
Het is eind mei 2010. Buiten het zicht van de gewone burger verdienen beursbedrijven bakken met geld via de volledig geautomatiseerde handel van computersystemen die in duizendsten van seconden tegen minimale koersverschillen gigantische transacties afwerken. Totdat het op onverklaarbare wijze misgaat omdat alle computers tegelijk beginnen te verkopen en de koersen in een paar uur tijd volledig instorten. Alle systemen raken overbelast, de koersen storten in en bedrijven met een beurswaarde van miljarden worden op slag bijkans waardeloos. Niemand kan ingrijpen omdat systemen haperen en er verdampen miljarden aan beurswaarde zonder dat iemand iets kan doen. Op wonderbaarlijke wijze herstellen de systemen na een paar uur en beginnen de computers weer aan te kopen waardoor de koersen stijgen. Zonder menselijk ingrijpen, zonder dat het verklaard kon worden. Dit is waar gebeurd, is doodeng en staat bekend als de Flashcrash van 2010. Hoe kan dit? Tot op de dag van vandaag is het onbekend en zou het dus nog een keer kunnen gebeuren. Hoe, dat wordt allemaal uitgelegd in deze interactieve iPad documentaire van de VPRO die absoluut de moeite waard is voor iedereen die wil weten waar het grote geld verdiend wordt. De app toont de documentaire en is voorzien van allerlei extra informatie om te zien wat er met de koersen gebeurde. Interactieve televisie zoals het bedoeld is.

Money everywhere (Gratis met in-app aankoop voor €0,89)
Wat zou er mooier zijn dan dat geld gewoon uit de lucht komt vallen? met deze app wordt het een beetje waarheid. Kijk door je camera naar je omgeving en het regent geld. Om je heen dwarrelen heel realistisch allemaal briefjes naar beneden. Draai je de camera rond, dan is het net of de briefjes in de ruimte op dezelfde plek naar beneden blijven dwarrelen. richt je de camera naar beneden dan vallen ze naar onderen en richt je de camera naar boven dan komen ze letterlijk op je af vallen. heel fraai gedaan! Betaal je €0,89 cent dan kun je zelf je valuta kiezen, uit een lijst van circa 15 valuta's en kun je direct een foto nemen van datgene wat je ziet en worden de advertenties verwijderd. Leuk gedaan! Nu nog een app waar echt geld uitkomt!

Eurobiljet voor iOS en Android (Gratis)
Alle biljetten van de Euro hebben bepaalde echtheidskenmerken. Met deze app, uitgegeven door De Nederlandse Bank, kun je op een leuke manier zien wat die kenmerken zijn zodat je eventueel zelf biljetten kunt controleren op echtheid. In de echte biljetten zitten hologrammen die veranderen als je het biljet kantelt. Binnen de app is het mogelijk om je toestel te kantelen en dan zie je het hologram bewegen alsof je echt het biljet kantelt. Zo kun je ook een biljet tegen het licht houden door je toestel tegen een lichtbron of raam te houden en dan verschijnt in het biljet op je scherm het watermerk. Daar waar voelbare inkt op een biljet zit begint je telefoon te trillen als je daarover het scherm wrijft. Ook staat er in de app wat te doen als je een vals biljet denkt te hebben. Een handige app om een keer bekeken te hebben.

[Shitapp] Money rain voor Android (Gratis)
Jezelf trainen om makkelijk geld te verdienen, simpelweg door je onderbewustzijn te trainen met geluid. Dat zou mooi zijn en deze app claimt dat te doen. Je moet gedurende 60 dagen 45 minuten per dag naar het geluid luisteren en er zal een wereld voor je open gaan! Je zult overal mogelijkheden zien om geld te verdienen. Dan verwacht je een stem die je vertelt hoe je jouw mindset moet veranderen of iets dergelijks, maar nee. Je hoort water stromen! En dat 45 minuten lang. Als je dit gaat doen ben je waarschijnlijk al in de war en geloof je alles. Voor al die anderen; besteed hier geen tijd aan en ga gewoon aan het werk.