Het leven is mooi, het is weer vrijdag en je fietst het weekend in. De deuren van Stephan’s Pianobar zijn deze vrijdag opengeslagen voor Jack Jarryd!

Als zesjarig jongetje werd Jack zijn muzikaliteit aangewakkerd bij het horen van de soundtrack van Tarzan, 'You’ll Be In My Heart' van Phil Collins. Dat zorgde ervoor dat hij op zijn twaalfde zijn eerste bandje startte. Hij begon achterop het podium als drummer, maar al gauw verruilde hij de achtergrond van het podium met de voorgrond. Als zanger wilde hij interactie met het publiek en het hele podium over kunnen rennen. Jack vond alleen zingen niet genoeg, daarom begon hij met het schrijven van eigen muziek. Vanaf dat punt was het voor hem duidelijk: “Ik wil artiest worden”. 

Jack zijn fascinatie voor Phil Collins, Elton John, Michael Jackson, Prince en Peter Gabriel hoor je terug in zijn muziek. Zoals hij zelf omschrijft: “Als ik mijn muziek in een genre zou moeten proppen, zou de officiële term pop rock zijn. Toch voelt het voor mij meer als rock pop, omdat het meer pop is dan rock. Het is muziek in de geest van mijn helden uit de jaren ‘80, maar met een fris pop jasje aan.” Voor hem zelf zitten er een paar voorwaarden aan zijn muziek voordat het geslaagd is. Hij vindt het belangrijk dat een nummer in duizenden vormen gekneed kan worden. Daarnaast moet het op de perfecte setlist passen voor een concert, het moet verrassen én het moet gewoon belachelijk lekker klinken. 

Het was weer tijd voor een primeur in Stephan’s Pianobar! Jack Jarryd speelde voor het eerst zijn single 'Heartache'. Het nummer gaat over een relatie waarin je elkaar kwijt bent geraakt en lijnrecht tegenover elkaar staat, maar je niet los wil of kan laten. Jack gaf er zelf nog een andere interpretatie aan: “In mijn geval was het zowel een liefdesrelatie als de relatie met mijn eigen dromen en ambities. Soms weet je niet welke keuze jou het meeste geluk gaat brengen en kies je ervoor om dan de pijn te dragen en door te vechten, tot je het wel weet.”   

Jack Jarryd - 'Dancing in the Dark'


Jack Jarryd - 'Heartache'