Nieuwe ontwikkelingen aan het Tidal-kamp. Jay Z, eigenaar van de streamingsdienst, heeft in een rap uitgehaald naar de concurrenten. Hij vindt dat YouTube en Google geen eerlijke prijs betalen, iets wat Tidal wel zou doen.

Een paar maanden terug begon Jay Z de streamingsdienst, die werd gesteund door een aantal bekende namen uit de muziekwereld. Onder andere Madonna, Alicia Keys en zelfs Taylor Swift, die anti-streaming is, gaven hun steun. Er kwam kritiek uit verschillende hoeken en de app van Tidal verloor aan populariteit in de App Store.

Volgens Jay Z zouden Google en YouTube maar een tiende betalen wat van artiesten zou moeten krijgen. De rapper vergeleek het zelfs met slavernij: "Als ik werk ben ik niet je slaaf. We moeten de boel omdraaien, ik ben niet jullie excuusneger."

Ook hielp hij het verwijt uit de wereld dat hij het alleen maar deed voor zijn portemonnee. "Jullie kochten negen iPhones en Steve Jobs was rijk", vervolgt de artiest. "Phil Knight (Nike) was rijk en jullie kopen nog steeds zijn schoenen. Spotify is miljarden waard en zij doen niks."

Foto: EPA