In een serie met tweets heeft Jay Z zijn eigen streamingdienst Tidal verdedigd. Het zou namelijk niet echt lekker van de grond komen. De app van Tidal verdween vorige week al uit Apple's iOS top 700 apps, terwijl Spotify en Deezer alleen maar bleven stijgen.

Maar volgens Jay Z gaat het hartstikke goed met zijn dienst: "De iTunes store was ook niet gebouwd in een dag. Het duurde 9 jaar voordat Spotify succesvol werd. Geef ons een kans om te groeien en beter te worden."

Tidal wordt gesteund door een aantal grote namen. Onder andere Kanye West, Daft Punk en Madonna lieten hun steun voor de dienst weten. Daardoor ontstond algauw de kritiek dat alleen de rijken rijker zouden worden. Artiesten als Lily Allen en Mumford & Sons lieten ook meteen weten het niet eens te zijn met Tidal.

Maar dat is volgens de rapper niet waar: "Tidal is waar artiesten meer aan hun fans kunnen geven, zonder de tussenpersonen. Kleinere artiesten die met ons willen werken houden 100% hun eigen muziek."

Volgens de rapper zouden er grote bedrijven begonnen zijn aan een anti-campagne tegen Tidal. "We zijn tegen niemand. Niet anti-fan en niet anti-artiest."

Pas nog gingen er geruchten dat Jay Z samen met zijn vrouw Beyoncé een gezamenlijk album exclusief zouden aanbieden via Tidal. We wachten het allemaal af!

Foto: AFP