Het gaat niet zo goed met de streamingsdienst van Jay Z, Tidal. Volgens zakensite Bloomberg zou Jay Z namelijk geen overeenkomst kunnen sluiten met Sony, één van de grotere platenlabels. Dit zou kunnen betekenen dat muziek van onder andere Beyoncé en Nicki Minaj van de dienst zou kunnen worden gehaald.

Eerder gebeurde dit ook al toen Sony het niet eens kon worden met Soundcloud. De volledige collectie van Sony is daar toen vanaf gehaald. Als ditzelfde zou gebeuren bij Tidal, ziet Beyoncé straks haar muziek verdwijnen op de streamingsdienst van haar man. Gênant dus.

Tegenstanders

Veel artiesten die zich niet hadden verbonden aan de lancering van de dienst, hebben zich ook tegen de dienst gekeerd. De laatste die er wat over heeft gezegd is rapper en zakenman 50 Cent: "Die artiesten hebben helemaal niet zelf de rechten van hun eigen muziek, dus het geld gaat niet direct naar de artiest, het gaat overal heen."

Apple

Ondertussen is ook Apple druk bezig met het opzetten van haar eigen streamingsdienst. Volgens de Wall Street Journal zou de dienst 8 juni moeten lanceren, hoewel de grote platenmaatschappijen nog geen contracten zouden hebben getekend. Het bedrijf zou vermoedelijk een abonnement aanbieden voor 10 dollar per maand.

Foto: AFP