Al ruim een jaar geleden werd aangekondigd dat Lady Gaga samen met zanger Tony Bennett een jazzalbum zou gaan uitbrengen. Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over het album dat de titel Cheek to Cheek krijgt.

Het album komt september of oktober uit, maar deze week wordt 'Anything Goes' al gereleased als eerste single. "De reden voor mij om dit project met haar te doen is om te laten zien hoe prachtig ze echt kan zingen", aldus jazzlegende Tony Bennett.

"Er zit dan wel 60 jaar tussen mij en Tony, maar er is geen afstand tussen ons als we jazz zingen", voegt Lady Gaga er aan toe.

Ze realiseert zich dat jazz heel anders is dan dat we van haar gewend zijn: "Het is echt van een andere tijd, en ik hoop dat we met deze muziek het sentiment van liefde, aardig zijn en plezier kunnen terugbrengen die ik ervaar als ik met hem werk."

Lady Gaga en Tony Bennett leerden elkaar een aantal jaar geleden kennen toen ze het duet 'The Lady is a Tramp' opnamen voor een vorig album van Tony. Ze namen gisteren de tv-special Cheek to Cheek Live! op, die in oktober wordt uitgezonden in de VS.

Filmrol voor Lady Gaga

Maar het blijft niet alleen bij een jazzplaat, Lady Gaga heeft namelijk ook een rolletje te pakken in de film Sin City: A Dame To Kill For die eind augustus zal verschijnen in de bioscoop.

In een nieuwe trailer die vandaag verschenen is zie je de zangeres achter de bar staan in een scene met Joseph Gordon-Levitt. Bekijk hem hierboven!

Foto: AFP