Dat John Mayer een gevoelig typje is zal je vast niet verbazen. Dat kan natuurlijk ook niet anders wanneer je liedjes schrijft als 'Daughters', 'Heartbreak Warfare' en 'Love On The Weekend'.

Menig fan is al eens in tranen uitgebarsten tijdens de emotionele teksten, maar wat blijkt? John houdt het zelf ook niet altijd droog tijdens zijn liedjes.

Er is zelfs één track die de zanger niet live kan zingen:  'Never on the Day You Leave', van zijn nieuwste album. "Er is een regel en die is zo heftig omdat het zo waar is en ik kan het niet live spelen omdat ik niet denk dat ik het uit kan zingen," geeft John toe.


Liefdesverdriet

De track gaat over het liefdesverdriet wat hij mee maakte na het beëindigen van een recente relatie. John heeft onder andere relaties gehad met Taylor Swift en Katy Perry maar over wie het liedje gaat laat John in het midden.

"She'll fight for you like hell, then force herself to like some other man." Dit stukje tekst raakt voor John zo goed de waarheid, dat hij elke keer wanneer hij het zingt halverwege de zin in tranen uitbarst. 

De tekst gaat over een vrouw die zichzelf 100 procent inzet voor een relatie, maar wanneer ze die loyaliteit niet terug krijgt ze opzoek gaat naar iemand anders die haar gelukkig maakt. "Het heeft me dááágen gekost voordat ik die regel fatsoenlijk in kon zingen zonder te moeten huilen."

Foto: AFP