De Grammy's zijn nog maar net voorbij of het is alweer tijd om de volgende prijzen weg te geven: de Oscars.

De Oscars worden gezien als de belangrijkste prijzen in de filmindustrie. De beeldjes die op 26 februari worden uitgereikt in Hollywood staan niet alleen in het teken van films. Er is ook aandacht voor de muziek, bijvoorbeeld in de categorie Best Original Song.

De vijf nummers die kans maken op deze prijs worden tijdens de uitreiking live gezongen. De volgende artiesten betreden het podium:

Justin Timberlake treedt op met 'Can't Stop The Feeling', het nummer dat hij heeft ingezongen voor de film Trolls. John Legend neemt twee nummers uit La La Land voor zijn rekening. De zanger zingt tijdens de awardshow 'City Of Stars' en 'Auditions (The Who Dream)'.

Justin en John zijn niet de enige die op het podium zullen verschijnen. Lin-Manuel Miranda vertolkt samen met stemactrice Auli'i Cravalho de track 'How Far I'll Go' uit de Disneyfilm Vaiana. Als laatste treedt Sting op met zijn nummer 'The Empty Chair'. Het nummer werd gebruikt voor de HBO-documentaire over de onthoofde Amerikaanse journalist James Foley.

Wij zijn erg benieuwd welk nummer wint in deze categorie!

Foto: AFP