Kanye West werd vannacht op de MTV Video Music Awards bekroond met de Michael Jackson Video Vanguard Award. De rapper greep bij de ontvangst van zijn prijs de kans aan om een lange speech te geven waarin hij aankondigt president van de VS te willen worden in 2020. Ojee...

Kanye weidde flink uit over hoe hij de wereld ziet en uitte felle kritiek op een tal van onderwerpen. Een prominent onderwerp was de haat die veel mensen richten op succesvolle artiesten als hij zelf. "Ik snap niet hoe mensen die hun hele leven werken en concerten uitverkopen op het hakblok moeten en worden beschouwd als loser."

Hij belooft dan ook te vechten voor zijn muziek: "Ik zal sterven voor de kunst en waar ik in geloof. En kunst zal niet altijd beleefd zijn." Vervolgens kwam de politicus in hem naar boven: "We gaan geen lage dunk aan onze kinderen leren. We gaan hen leren dat ze iets kunnen zijn." Tot slot kwam de aap uit de mouw: "En ja, zoals jullie kunnen raden heb ik besloten om in 2020 me kandidaat te stellen als president."

Of de rapper zich daadwerkelijk aan zijn woord gaat houden moet nog blijken. Hij gaf tijdens zijn ellenlange speech namelijk ook toe dat hij wiet gerookt had voor aanvang van de awardshow. "Om het scherpe randje eraf te halen", zo legde hij uit.