Komende maand schittert Katy Perry op de cover van het Amerikaanse magazine Vogue. In het bijbehorende interview doet de popster een emotioneel boekje open over haar korte huwelijk met de Britse komiek Russel Brand.

Volgens Katy liep de relatie na 14 maanden op een pijnlijke manier ten einde: "Laten we zeggen dat ik niet meer van hem gehoord heb sinds hij mij sms'te op 31 december 2011 dat hij van mij ging scheiden. Hij is een erg slimme man, een magische man en ik was verliefd op hem toen ik hem trouwde."

Verder hint de 'Firework'-zangeres erop dat de scheiding niet alleen kwam door haar volle agenda: "Ik voelde mij verantwoordelijk voor de breuk, maar toen kwam ik achter de echte waarheid, daar kan ik niet op ingaan want ik bewaar het in mijn kluis voor een regenachtige dag. Ik liet het los en dacht: 'Dit is niet door mij; dit gaat verder dan mij'."

Katy bevestigt in het interview ook dat haar knipperlichtrelatie met muzikant John Mayer toch echt voorbij is. "Ik was stapelverliefd op hem", vertelt de 28-jarige zangeres, "Ik ben nog steeds stapelverliefd op hem. Het enige dat ik over die relatie kan zeggen is dat hij een prachtige geest heeft. Prachtige geest, gemartelde ziel. Ik moet nog uitvinden waarom ik mij aangetrokken voel tot deze 'broken birds'."