Er zijn veel artiesten die een voorbeeld kunnen nemen aan Katy Perry. Sinds 2013 zet de popster zich in voor UNICEF en zo maakte ze vorige maand opnieuw een reis voor de organisatie die zich inzet voor de welzijn van kinderen.

Katy vloog naar Ninh Thuan, een van de armste en meest afgelegen provincies van Vietnam. Ze ontmoette er kansarme gezinnen en bezocht scholen en diverse projecten van UNICEF in het gebied.

"Hartverscheurend om een oma te ontmoeten die voor haar vier kleinkinderen moet zorgen na de dood van haar dochter", vertelt de 'Firework'-zangeres. "Ze leven in een afgelegen dorp in de bergen en een van de kinderen, de 5-jarige Linh, was ernstig ondervoed."

Meer focus op de kinderen

Met haar reis wil Katy meer aandacht vragen voor de kinderen in het gebied: "Alle kinderen die ik ontmoet heb hebben dromen. We moeten ze helpen te vechten voor die dromen."

"Investeren in de meest kansarmen om ze een eerlijk levenskans te geven is niet alleen het juiste om te doen, ook de beste manier om de cirkel van armoede te doorbreken en de gezondheid, scholing en welzijn van de kinderen drastisch te verbeteren."

Foto's: UNICEF