Aanstaande zondag zal Katy Perry voor tientallen miljoenen mensen optreden tijdens de rust van de Super Bowl, ook wel de Halftime Show genoemd. Zelfs voor één van de grootste popsterren ter wereld is dit zenuwslopend. "Ik ben ook maar een mens, dit is het grootste evenement van mijn carrière!" Dit is hoe de 'This Is How We Do'-zangeres zich heeft voorbereid:

1. Sms'en met Bruno Mars
Vorig jaar was deze eer weggelegd voor Bruno Mars, Katy heeft hem daarom wat berichten gestuurd. "Hallo, exclusief Super Bowl-clublid! Ik vroeg me af of je in L.A. bent deze maand en thee wilt drinken met een collega die op het punt staat over te geven van de zenuwen. Via onze managers heb ik over je proces gehoord, maar ik vroeg me af of je nog tips hebt voor me. Of ik mijn spray tan de nacht ervoor of drie nachten ervoor moet aanbrengen bijvoorbeeld."

2. Voorgangers Madonna en Beyoncé bestuderen
Om zich goed voor te bereiden heeft Katy Perry eerdere optredens van Beyoncé en Madonna onder de loep genomen. De zangeres vindt het vooral tof hoe ze nummers uit de catalogus en nieuwe muziek met elkaar af weten te wisselen. Katy zegt wel nooit het niveau van Beyoncé's optreden te kunnen bereiken.

3. Massages nemen
Naast fysiotherapie voor haar knieën zorgt Katy Perry ook voor haar lichaam met massages, acupunctuur en stoom voor haar stem. Maar ze laat zien dat ze best kan multitasken, zo heeft het blad Billboard haar gevolgd toen ze haar dansers beoordeelde terwijl ze een hamstring-massage kreeg.

4. De kleding van haar danseressen checken
Katy Perry houdt ook nauw in de gaten hoeveel van de voorgevel haar danseressen vertonen. Tijdens één van de interviews met Billboard wees ze één van de danseressen op het feit dat haar outfit misschien iets te onthullend was.

5. De juiste gasten uitkiezen
In het verleden waren er nog wel eens controverses zoals de nipslip van Janet Jackson of de middelvinger van M.I.A., daar zit Katy allemaal niet op te wachten. "Je kan andere mensen niet onder controle houden, je hoopt alleen maar dat ze met hetzelfde doel komen als jij." Tot nu toe is bekend dat Lenny Kravitz op het podium zal verschijnen, evenals een nog onbekende "throwback" zangeres. "Mijn speciale gasten hebben geen eigen agenda, anders dan de muziek."

Bron: Billboard, Foto: EPA