In een interview met Buzzfeed vertelt Katy Perry hoe haar liedjes tot stand komen en wat haar persoonlijke favorieten zijn. De popster gebruikt de donkerste periodes in haar leven om anderen te helpen.

"'Firework' en 'Roar'", zegt de 30-jarige zangeres over haar favoriete Katy Perry liedjes. "De nummers die mensen vrolijk maken, mensen inspireert, ze hoop geeft, ondanks dat ze soms zeggen dat ik afgezaagd ben."

"We zitten er allemaal wel eens doorheen", reageert Katy op het 'afgezaagd' zijn. "Ik vind dat we allemaal een beetje hoop nodig hebben zo nu en dan, of gewoon een knuffel in de vorm van een liedje. Of wat aanmoediging."

Duistere gedachten

Katy noemt ook haar nummer 'By the Grace of God': "Dat gaat erover dat ik hele duistere gedachtes had over mijn eigen leven. En ondanks dat ik mij niet comfortabel voel om erover te praten, denk ik dat als anderen dat horen ze 'O, ik ben niet de enige met problemen' zeggen."

"Ik hou ervan als mensen zich niet zo alleen voelen en ik wil mensen graag beter laten voelen", gaat ze verder. Tot slot noemt ze nog een eigen favoriet die gewoon lekker simpel is: "Ik hou ook van 'Walking on Air' voor de jeugd, wat achtergrondmuziek om je klaar te maken voor het stappen."

Foto: AFP