Ze heeft misschien niet zoveel tijd in de tattooshop doorgebracht als collega’s Ed Sheeran en Lady Gaga, maar ook Katy Perry heeft een paar permanente tekeningen op haar huid!

Aardbei
In juli 2009 zette Katy Perry haar blije aardbeientattoo op Twitter, vlak na haar doorbraak met het album ‘One Of The Boys’. Het thema van dat album was fruit, dus de kleine aardbei op haar linker enkel is toepasselijk!

“Ik nam deze tattoo als aandenken aan One Of The Boys, het laatste anderhalf jaar was te gek. Ik ben blij dat ik het heb overleefd,” zei Katy destijds. “Een tattoo nemen is speciaal voor deze eerste keer. Want er is niets zo mooi als de weg naar de top.” Zo is het maar net!

Jezus
Als je Katy zo ziet ronddansen in haar niets verhullende pakjes, zou je niet snel zeggen dat ze is opgevoed door twee pastoors. Toch heeft ze een erg religieuze jeugd gehad. Sterker nog, Katy mocht niet omgaan met mensen die niet christelijk waren, laat staan homoseksuelen. Typisch, aangezien de single ‘I Kissed A Girl’ haar grote doorbraak werd.

Inmiddels is het kleine christelijke meisje groot geworden en heeft Katy een bredere kijk op de wereld. Ze eert haar geloof nog met een kleine tattoo van het woord ‘Jesus’ op haar linker pols.

Nep!
Even leek het alsof Katy een tattoo op haar linker borst had laten zetten. En dan wel met de naam van Amerikaanse zanger Josh Groban! Gelukkig voor haar mannelijke fans was het een neppe. De naam was ook nog eens verkeerd geschreven (Grobin in plaats van Groban).

Die avond heeft ze wél haar aardbeientattoo laten zetten!

Sanskrit
“Anuugacchati Pravaha.” Wat? Dat is de tekst die op de bicep van Katy én die van haar ex-man Russel Brand staat. Het is Sanskrit, een oud-Indische taal, en betekent ‘go with the flow’. De twee namen de matchende tattoos aan het begin van hun verloving in 2010. Romantisch!

Pepermunt
Katy is helemaal van de symmetrie. Zoals de blije aardbei op haar linker enkel ‘One Of The Boys’ vertegenwoordigd, staat het blije pepermuntje op haar rechter enkel voor ‘Teenage Dream’. Het thema van dat album was snoep!

Vijftig leden van Katy’s tour team hebben de tattoo ook laten zetten. Er ging zelfs een week lang een tattoo artiest mee op tour om iedereen af te gaan!

Lotus
De mysterieuze laatste tattoo van Katy. Ze heeft het namelijk nooit over de lotusbloem op haar rechterpols. We kunnen dus alleen maar raden waar de tattoo voor staat! Wel interessant: de lotusbloem staat voor ‘een nieuw begin’. Perfect dus, zo na haar scheiding van Russel Brand!

Inmiddels is de ‘Part Of Me’-zangeres gelukkig met John Mayer.