Paniek alom, de kans zou namelijk bestaan dat Justin Bieber zijn concerten in het Gelredome volgende week gaat cancellen.

Adem in, Adem uit! Toegegeven, die kans ís aanwezig maar die kans is ook erg klein. We verklaren ons nader.

Er is een paparazzo die beweert dat hij 2 jaar geleden zou zijn mishandeld door de beveiliging van Justin. De paparazzo in kwestie heeft dan ook een rechtszaak aangespannen tegen die beveiliging maar tot op de dag van vandaag is daar nog geen uitspraak over geweest.

Advocaten vragen al langere tijd naar een verklaring van Justin zelf in deze zaak, maar tot nu toe is de zanger bij geen enkele hoorzitting komen opdagen. En dat is de rechter nu zat, daarom heeft hij een termijn gesteld waarin de 'Sorry'-zanger zicht móet melden. Dat termijn bedraagt 30 dagen, wanneer Justin niet binnen die 30 dagen komt opdagen om een verklaring te geven loop de zanger kans gearresteerd te worden.

Wat betekent dat voor zijn tour?

Het nadeel van de eis van de rechter, die in Miami zit, is dat Justin de komende 30 dagen helemaal niet in Amerika is!

De zanger zit namelijk midden in het Europese deel van zijn Purpose World Tour en eigenlijk laat zijn tourschema het tot eind november niet toe terug te vliegen naar Amerika.

Daarom ziet het ernaar uit dat Justin een van zijn optredens moet cancellen om zich te kunnen melden bij de rechter. Ja, dat kan één van zijn optredens in Nederland zijn, maar het kan er natuurlijk ook gewoon een van de vele andere optredens zijn.

Of misschien vindt Justin (of zijn management) er wel gewoon een oplossing voor! In ieder geval is er nu nog niks over bekend, dus laten we het tot die tijd rustig afwachten en er van uitgaan dat Qmusic Presents: Justin Bieber in het Gelredome gewoon doorgaat!

UPDATE!

Naar aanleiding van de geruchten rondom de concerten van Justin heeft de woordvoerder van het Gelredome een verklaring gegeven: ''We weten zeker dat de concerten doorgaan. We zijn nu aan het dubbelchecken bij zijn management. Er zijn geruchten verspreid door Beliebers en wij vragen het management daar even op te reageren. Maar we gaan ervan uit dat het in orde is. We laten die 24.000 mensen niet in de steek.''


Foto: AFP