Het is dinsdag, dus de APP-man schuift aan. Hij heeft app’s die te maken hebben met de allereerste Koningsdag die eraan komt:

26Appril voor iPhone Android (Gratis)
De officiële app van de politie voor Koningsdag in Amsterdam. Met deze app zie je op de kaart waar de vrijmarkten, evenementen, EHBO en politieposten zijn en krijg je meldingen van bijzonderheden. De berichten kunnen locatiegebonden zijn, dus over zaken die bij jou in de buurt plaatsvinden. Denk hierbij aan extreme drukte, signalementen van zakkenrollers, et cetera. Er zit een twitterfeed in van de Gemeente Amsterdam, het GVB en de politie. In de app zit ook een druktemeter zodat je kunt zien of je bepaalde plekken moet vermijden of (juist) niet. Wat dat betreft is de app eigenlijk een kopie van de app van vorig jaar want de schermen en functies zijn vrijwel identiek. Hopelijk werkt de druktemeter dit keer goed, want dat is wel afhankelijk van de capaciteit van de zendmasten die op zo'n drukke dag nog wel een hoop data te verstouwen krijgen. Gelukkig is Nederland groter dan Amsterdam, maar als je niet naar Amsterdam komt heb je weinig aan deze app.
iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/26appril/id855134917?l=en&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=socionical.app.appril

KoningsdagNH voor iPhone en Android (Gratis)
Wil je de koning en koningin in het echt zien, dan moet je dit jaar naar Amstelveen en Graft-de Rijp. Om te weten waar je langs de route moet staan en wat er allemaal te doen is, heb je deze app nodig. Deze app bevat ook politie berichten en nuttige plaatsen als toiletten en EHBO posten.
iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/koningsdag-noord-holland/id845022625?l=e...
Android: https://play.google.com/store/search?q=koningsdagNh

Koningsdag 2014 voor iPhone, iPad en Android (Gratis)
De Koningsdag app is een landelijk dekkende app voor feesten, festivals en evenementen en geeft van deze aan waar het plaatsvindt, hoe je daar komt en wat er te doen is. De app is voor een groot deel "crowdsourced" dus hoe meer mensen hem gebruiken en informatie toevoegen, hoe leuker hij wordt. Je kunt als gebruiker inloggen via Twitter, Facebook of Google+ en dan opmerkingen plaatsen bij de evenementen, foto's uploaden of laten weten dat je ergens heen gaat. Binnen de app is ook een fan-wall waar je na inloggen allerlei berichten kunt posten. In de nieuws sectie van de app kun je webnieuws, maar ook twitter en Facebook nieuws lezen. Redelijk compleet en leuk opgezet. Mocht je een evenement of feest missen in de app, dan kun je hem doorgeven zodat hij er bij geplaatst wordt. Op dit moment valt het aanbod nog een beetje tegen maar er zijn nog 3 dagen om de app te vullen. Deze app is volgens de makers voor de evenement- en feestgegevens ook off-line te gebruiken, maar als je de app zonder verbinding op wil starten dan heeft hij een internet verbinding nodig (en komt dan niet verder), dus dat lijkt niet lekker te werken.
iPhone: https://itunes.apple.com/nl/app/koningsdag-2014/id860150933?l=en&mt=8
Android:

Airpnp webapp (Gratis)
Wil je centen verdienen of heb je zelf hoge nood? Misschien dat Airpnp, dat begin dit jaar gelanceerd werd, met Koningsdag echt kan doorbreken in Nederland. Met zo veel mensen die rondstruinen moet er wel geld te verdienen zijn door je WC beschikbaar te stellen voor publiek. Op Airpnp kun je zelf je eigen toilet aanmelden via een Facebook account. Dan zou je volgens de makers de betaling voor het plassen via hun website moeten laten lopen, maar dat gaat natuurlijk niet werken. Dus gewoon cash afrekenen. De eerste toiletten voor Koningsdag staan er al op. Als plasser kun je een foto bekijken en beschrijving lezen en na afloop een cijfer geven voor het toilet.
airpnp.co

Super cow can Fly - Koningsdag voor Android (Gratis)
Waar Koningsdag al niet voor misbruikt wordt. Voor wie een alternatief zoekt voor Flappy bird, is er ook Supercow can Fly! Het principe is hetzelfde als Flappy bird maar deze keer is het een koe die door de lucht danst en die je tussen hooibalen door moet loodsen. Ondertussen trekt en tulpenveld voorbij en op de achtergrond staan wat Hollands aandoende molens. De hooibalen zijn prettig versierd met wat rood-wi-blauwe slingers. Net zo vervelend en verslavend als Flappy bird. Ook hier kun je zien hoe goed je het doet ten opzichte van je als je inlogt met je account. De app zit wel vol advertenties die redelijk storend kunnen zijn.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tnware.FlyingCow