'Firestone'-DJ Kygo zal de samenwerking aangaan met de nieuwe streamingsdienst Apple Music, die dinsdag live ging. Hij zal binnenkort te zien zijn in veel promotie van het bedrijf. Ook zullen er exclusieve tracks en video's uitkomen van de tropical house DJ.

Kygo heeft zijn carrière te danken aan streamingsdiensten. Zo brak hij door via SoundCloud en behaalde hij grote successen op Spotify. 'Firestone' was op die dienst maar liefst 212 miljoen keer gestreamd. De volgende stap is dus Apple Music: "Ik vond het heel fijn om samen te werken met Apple om hun nieuwe streamingsdienst te helpen lanceren."

Larry Jackson, head of content bij Apple Music was ook ontzettend blij met de samenwerking: "Ik kon er maar niet mee stoppen erover te praten. Hij is niet alleen een goede DJ en producer, hij is ook een geweldige muzikant, en heel veel mensen komen daar net pas achter."

De eerste Nederlandse artiest die werk exclusief uitbrengt via Apple Music is Jett Rebel. Vanuit het niets lanceerde hij een live-registratie van zijn concert in Paradiso op het platform.

Foto: EPA