Vrijdagavond kan maar één ding beginnen: Stephan's Pianobar. Deze week een gezellig drukke editie met twee Ladies of Soul: Edsilia Rombley en Berget Lewis!

Edsilia Rombley en Berget Lewis hebben veel met elkaar gemeen. Zo hebben ze beide naast hun zangcarrière ook een tv-carrière, speelden ze ooit de rol van Maria in een editie van The Passion, deden ze los van elkaar mee aan het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland en zijn ze samen onderdeel van gelegenheidsformatie Ladies of Soul. Met de Ladies of Soul staan ze al jarenlang in de Ziggo Dome.    

Naast al deze gelijkenissen zijn Edsilia en Berget beste vriendinnen geworden, maar een nummer met elkaar maken deden ze nooit. Tot afgelopen maand! Toen was daar de Nederlandstalige single ‘Hoelang Nog?’. Met het nummer willen ze een signaal overbrengen aan mensen die in een moeilijke relatie zitten. Het nummer moet hen positiviteit en kracht geven om uit de giftige relatie te stappen, ook als ze denken dat er geen uitweg meer is. ‘Hoelang Nog?’ komt op het Nederlandstalige album van Edsilia die in het najaar gaat uitkomen.

Naast het nieuwe nummer zongen ze bij Stephan ook nog een cover van Leo Sayer’s nummer ‘When I Need You’. Afgelopen jaar hebben ze met de Ladies of Soul een speciale Valentijns cover van dit nummer gemaakt. De concertreeks van de Ladies of Soul valt vaak in het weekend van Valentijnsdag en omdat dit vorig jaar niet door kon gaan, hadden ze deze versie opgenomen om fans een hart onder de riem te steken. Later dit jaar staan ze eindelijk weer op het podium voor een volle zaal. De concerten van de Ladies of Soul zullen plaatsvinden op 23 en 24 september in het Ziggo Dome. 

'Hoelang Nog?'


'When I Need You' (Cover van Leo Sayer)