Volgens de New York Post is Steve Ronsen, een onbekende liedjesschrijver, van plan een rechtszaak aan te spannen. Hij beweert dat Lady Gaga haar hit 'Shallow' van hem heeft gestolen.

Gaga schreef de monsterhit met Andrew Wyatt, Anthony Rossomando en Mark Ronson. Het nummer is drie keer te horen in de film A Star Is Born, waarin ze het samen met Bradley Cooper zingt. In februari ontving ze voor 'Shallow' nog een Oscar voor beste filmliedje. 


Volgens Steve Ronson is een korte muzikale passage in het nummer direct overgenomen uit het nummer 'Almost', dat hij in 2012 schreef. Het gaat om de opeenvolging van de drie noten G, A en B.


De advocaat van Lady Gaga noemt zijn beschuldigingen "een schaamteloze poging om geld te verdienen aan het werk van een succesvolle artiest". De notencombinatie waar Steve het alleenrecht op beweert te hebben, komt vrij vaak en "al eeuwenlang" terug in de muziekwereld. 

Eerder werd Katy Perry ook beschuldigd van plagiaat met haar nummer 'Dark Horse'. Daar moest ze uiteindelijk €2,5 miljoen voor betalen. Ook zijn Robin Thicke en Pharrell Williams beschuldigd van plagiaat met 'Blurred Lines'. Ook zij moesten betalen.

Foto: AFP