Niet 'Venus' maar 'Do What U Want' wordt de tweede single van Lady Gaga's nieuwe album Artpop. Dat heeft de 'Applause'-zangeres vannacht op Twitter bekendgemaakt.

Mother Monster maakte eerder bekend dat 'Venus' de tweede track van het album zou worden dat als single uitkomt. De release stond gepland voor 27 oktober, maar de positieve reacties op haar duet met R. Kelly, heeft de wereldster op andere gedachten gebracht.

Sinds begin deze week is 'Do What U Want' te downloaden en gisterenavond stonden Gaga en Kelly direct op nummer 2 in de iTunes Dag Top 3 van Q-music. De track werd wereldwijd positief ontvangen en Lady Gaga tweette daarop: "However we are overwhelmed by the worldwide response + excitement for DO WHAT U WANT feat. R KELLY & are happy to announce it as 2nd Single!".

Ondanks deze last minute wijziging van Lady Gaga, staat de release van 'Venus' nog steeds gewoon gepland voor maandag. Komende vrijdag zal de zangeres alvast een voorproefje geven. De wereldwijde release van het nieuwe album Artpop is op de 11e van de 11e, al is het in Nederland al op 8 november verkrijgbaar.