Binnenkort maakt Lady Gaga haar grote debuut als actrice in een tv-serie. Mother Monster is te zien in het vijfde seizoen van de populaire Amerikaanse serie American Horror Story.

FX, de zender die de serie uitzendt, heeft een eerste voorproefje online gezet voor American Horror Story: Hotel. We zien de creepy hand met vingers en lange nagels van Lady Gaga, die een hotelbel indrukt.

'Ik wil een slechterik zijn'

Ryan Murphy, de bedenker van de show, onthulde laatst hoe de samenwerking ontstond: "Het kwam tot stand doordat Gaga mij schreef en 'Ik hou van de show, wil je overwegen mij een rol te geven?' zei. 'Ja!', schreef ik terug."

De 'Born This Way'-ster wist precies wat ze zou willen spelen: "Ze zei, 'ik wil een slechterik zijn' en ik zei 'je bent naar de juiste plek gekomen'." Welke karakter Gaga krijgt in de horrorserie is nog niet bekend.

"Een deel van haar rol heeft met fashion te maken", wil Ryan Murphy nog onthullen, "Je wilt Lady Gaga er op een speciale manier uit laten zien. De designers zijn druk bezig geweest met outfits voor haar."

American Horror Story: Hotel is vanaf oktober op tv te zien. In Nederland zendt FOX de tv-serie uit.