2013 begon niet lekker voor Lady Gaga toen ze haar tour moest cancelen na een heupoperatie. Nu onthult de popster dat ook de laatste maanden niet zo fijn waren: "Ik werd erg depressief tegen het einde van 2013."

De 'Applause'-ster was er klaar mee om het steeds voor zichzelf op te nemen: "Ik was boos, cynisch en bedroefd. Het voelde alsof ik met een zwaar anker aan het slepen was."

Toen 2014 begon vond Mother Monster gelukkig haar kracht terug, ze vertelt: "Op 1 januari werd ik wakker en ik moest weer huilen. Ik keek in de spiegel en zei tegen mezelf: 'Ik weet dat je niet meer wilt vechten. Ik weet dat je denkt dat je dat niet kan, maar je hebt het al eerder laten zien. Ik weet dat het pijn doet, maar je zal deze depressie niet overleven'."

Gaga benadrukt dat ze erg blij is dat ze weer positief in het leven staat. "Depressie zorgt er niet voor dat je talenten verdwijnen, ze zijn alleen wat moeilijker te vinden. Maar ik zal het altijd terugvinden. Ik heb geleerd dat mijn zware tijden nooit kapot zullen maken wat zo goed is aan me."