Elf tattoos en counting! Lady Gaga is lekker bezig en nog niet van plan om te stoppen met zichzelf inkleuren. Ze heeft één regel: al haar tattoos zitten aan de linkerkant van haar lichaam. Waarom? Dat wil haar vader graag!

“Ik deed eigenlijk uit mezelf al alles aan mijn linkerkant. Toen was ik aan het praten over een tattoo op mijn rechterarm en hij zei: ‘kun je alsjeblieft al je gekkigheid aan de linkerkant houden?’.”

Dus, wat heeft Mother Monster allemaal op haar lichaam gezet?

1. Solsleutel
Lady Gaga’s allereerste tattoo! Ze nam de solsleutel op haar onderrug toen ze nog maar 17 was. Ze gebruikte een nep identiteitskaart om de muzieksleutel toch te laten zetten. Muziek is altijd al een groot deel van haar leven geweest en daar had ze wel wat voor over.

2. Rozen
Echt tevreden was ze toch niet met het muziekteken omdat die op een ‘sletterige’ plek stond. In plaats van de tattoo te verbergen, liet ze er een naast zetten. Door niemand minder dat Kat Von D in de realityshow LA ink.

3. Vredesteken
Het vredesteken op haar pols is een eerbetoon aan John Lennon. Gaga is namelijk een grote Beatles fan.

4. Tokio
Gaga liet twee tattoos zetten in Tokio. De eerste is “Tokyo Love” op haar schouder. De tweede tattoo staat op haar bicep en is in het Duits! Het is een passage van haar favoriete schrijver Rainer Maria Rilke. “In het diepste uur van de nacht, beken je aan jezelf dat je zou sterven als het verboden was om te schrijven. En als je diep in je hart kijkt, vind je het antwoord en vraag je jezelf af, moet ik schrijven?”

5. Vader
De vader van Gaga heeft jaren gevochten tegen een hartziekte. Uiteindelijk moest hij een openhartoperatie. Die operatie is succesvol verlopen en Gaga nam meteen een tattoo als eerbetoon aan haar vader.

6. Achterhoofd
Sommige mensen laten een PowerPoint zien bij een presentatie, Lady Gaga laat gewoon een tattoo op haar achterhoofd zetten. Tijdens de presentatie van haar parfum in 2012 besloot ze, in lingerie, een engel op haar achterhoofd te laten tatoeëren.

7. Anker
Het anker op haar ribbenkast heeft ze laten zetten in ons eigen Amsterdam! Ze kreeg ‘m helemaal gratis, en gaf de artiest 2 backstage tickets voor haar show in het Ziggo Dome. Goeie deal.

Negen, tien, elf en…
Verder heeft de ‘Marry The Night’-zangeres nog de tekst Little Monsters toegevoegd aan haar bicep, heeft ze de titel van haar nieuwe album Artpop op haar arm staan en staat op haar dij een tattoo van een eenhoorn met een wimpel om zijn hoorn. Op de vlag staat “Born This Way.”

Mother Monster wil nóg meer tattoos laten zetten maar ze heeft bijna geen ruimte meer. Voorlopig blijft ze even uit de tattooshops.