Eerder dit jaar ging Q-dj Niek van der Bruggen op zoek naar de leukste lach van Nederland. Uiteindelijk werd Henk Marijs uit Vlissingen de winnaar en kreeg hij de titel De Leukste Lach van Nederland.

Daarnaast kreeg hij van ons nog een cadeau: een avond lachen met zijn dochter bij de theatershow van Jochem Myjer. Achteraf gezien was dat wellicht niet het beste idee... want Henk is met zijn leuke lach het theater uitgezet. Oeps!

"Mijn vader heeft zo'n extreem aanstekelijke, hoge lach dat iedereen bijna vanzelf met hem mee giert. Toen Jochem begon ging mijn vader direct helemaal los. Hij kon niet meer ophouden. Het was zelfs zo erg dat de zaal met hem begon mee te lachen in plaats van met Myjer die door de lachsalvo's van pa steeds zijn tekst kwijtraakte'', vertelt zijn dochter tegen het AD.

In de pauze werd Henk verzocht om de tweede helft op een beeldscherm buiten de zaal te kijken. Henk vertelt dat na afloop Jochem zelfs nog even naar hem toe kwam: "Hij was niet boos en moest er achteraf zelf ook om lachen. Hij vertelde dat hij nooit had verwacht dat hij door mij totaal uit zijn concentratie zou raken." Henk kreeg wat biertjes en heeft zelfs nog even een selfie met de cabaretier gemaakt!