We willen je even voorstellen aan Aron Dale. Aron is een 25-jarige jongen uit de Engelse stad Redcar en was een succesvolle student bouwkunde. Was. Want de Engelsman verliet de universiteit vorig jaar voor een carrière als lookalike van Harry Styles.

Zelf had hij de link met het populaire One Direction bandlid nog niet gelegd: "Maar al snel stopten mensen op straat en staarden naar mij. Vrienden en familie wezen mij op onze gelijkenissen."

De Engelsman is erg overtuigd van zichzelf: "Ik kan een koffietent of restaurant helemaal stil krijgen als ik gekleed ben in Harry's kenmerkende kleding. Bovendien praat ik als hij en hebben we dezelfde 'swagger', ik ben hem gewoon."

Een zwaar leven

Aron wil geen vriendin, want dan zou ze te snel jaloers worden van alle aandacht. Het valt allemaal niet mee die aandacht: "Het kan soms lastig zijn om op een bekende zanger te lijken, maar dit is mijn leven nu. Als iedereen een oogje op je heeft, is het al snel niet bijzonder meer."

Toch wil hij snel verhuizen, want in zijn eigen stad weet iedereen dat hij niet de echte Harry is. Maar elders is dat anders: "Als ik in Londen ben kan ik niet rondlopen zonder overvallen te worden. Ik moet er het meeste van maken nu Harry nog zo bekend is."

Je verwacht het niet; maar het loopt nog niet erg storm voor de 25-jarige 'dubbelganger'. Het afgelopen jaar werd hij pas zes keer geboekt, voornamelijk op kinderfeestjes. Hij krijgt daar dan zo'n 125 euro per uur voor.

Ook deed hij met de 1D-hit 'What Makes You Beautiuful' auditie voor X Factor, overigens zonder succes. Persoonlijk denken wij dat het Aron een beetje naar zijn hoofd is gestegen. Desondanks wensen wij hem héél veel succes met zijn carrière.

Foto's: Daily Mail, Getty Images, SWNS