Onder meer Lorde, Hardwell, Avicii en Bastille nemen dit jaar plaats in de jury van de International Songwriting Competition, dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

Ook Keane, Kesha, Boyz II Men, Far East Movement en wat bazen van grote platenmaatschappijen zijn enkele van de velen 'high profile' juryleden. De jaarlijkse wedstrijd wordt sinds 2012 georganiseerd.

Het doel is "om liedjesschrijvers aan te moedigen om te creëren, ontwikkelen en hun kunstzinnigheid uit te dagen door iets van betekenis te maken", laat oprichter Candace Avery weten.

Prijzengeld

Dit jaar ging de grote prijs naar 'Riptide' van de Australische singer-songwriter Vance Joy. Dat leverde hem meer dan 23.000 euro cash op en nog een potje van bijna 28.000 euro om te investeren in diensten en merchandising. Gotye en Bastille wonnen de prijs in eerdere jaren.

In totaal verdeelt de International Songwriting Competition 140.000 euro aan prijzengeld over 68 winnaars. Zowel amateurs als professionals kunnen meedoen aan de in totaal 22 categorieën. De winnaars worden april 2016 bekend.

Foto: ANP