One Direction groeide in korte tijd uit tot één van de succesvolste boybands ooit. En uiteraard is het wereldwijde succes niet alleen heel tof, maar ook heel leuk voor de bankrekening van bandleden Harry, Louis, Zayn, Liam en Niall.

Twee bandleden zijn echter iets rijker dan de rest: Louis Tomlinson en Liam Payne. De reden? Het duo heeft tot nu toe de meeste liedjes zelf geschreven en ontvangen daarom extra geld voor de royalties van de songs. Kassa!

Voor hun derde album Midnight Memories schreven Liam en Louis onder meer de songs 'Diana', 'Better Than Words' en de titeltrack 'Midnight Memories'.

Vierde album

Ook voor het vierde album zal het duo extra geld gaan ophalen: "Louis en ik hebben een kleine samenwerking", vertelt Liam tegen een Britse krant. "We zijn er op gebrand om meteen te schrijven. Ik ben al in de studio geweest en het gaat erg goed."

Hij gaat verder: "Leren om liedjes te schrijven is de beste manier om te zorgen dat je carrière een lange levensduur heeft en je er controle over hebt. Ik denk echt dat het nieuwe album een game-changer voor ons wordt."