Vanochtend maakte bondscoach en Spieren voor Spieren ambassadeur Louis van Gaal de opbrengst van de Wintertijd Challenge bekend. Dit deed hij bij het ochtendprogramma van Mattie & Wietze op Q-Music. Er is in totaal € 393.450,- opgehaald!

Dé astronaut van de lage landen is teruggekeerd op aarde, André Kuipers. Vanuit de ruimte wierp hij een blik op aarde, en zag dat het goed mis was. In zijn nieuwe programma André op Aarde gaat hij op zoek naar een oplossing voor problemen zoals ontbossing en overbevissing. Mattie & Wietze belden hem even met de vraag hoe dat nou zit.

In de Albert Heijn van Eindhoven hing een wel heel bijzondere advertentie tussen de gebruikelijke grasmaaiers en taalcursussen. De broertjes Rowan, Mees en Wessel hebben een advertentie geplaatst voor hun alleenstaande moeder Helma. Mattie & Wietze belden de jongens om te vragen of het vrijgezelle bestaan aan haar of de mannen ligt.

Het is vrijdag en dat betekend dat Mattie & Wietze belden met mevrouw De Jong. Zo ging het over de windhoos en Jansen Steur. Maar er was ook een bingo deze week! Mattie & Wietze bellen iedere vrijdag met knuffelbejaarde mevrouw De Jong.