Je kunt de muziek van Macklemore & Ryan Lewis op veel manieren bestempelen. Maar het is zeldzaam, als het überhaupt ooit is voorgekomen, dat de muziek geassocieerd wordt met het promoten van drugsgebruik. Toch denken ouders en beheerders van een school in California daar anders over.

Aliso Niguel High School won recent een wedstrijd waardoor ze niet alleen een bedrag van $10.000 dollar krijgen voor het muziekprogramma, ook zat er een bezoek van Macklemore & Ryan Lewis aan verbonden waarbij de twee zouden spreken over de muziekindustrie. Maar volgens posts op Twitter en Instagram blijkt dat de school het geld en de voordracht van de artiesten heeft geweigerd op basis van klachten van ouders.


Maar de studenten zijn het niet eens met de beslissing van de school. Ze betreuren dat de bestuurders niet inzien dat de twee artiesten geweldige bewegingen en boodschappen hebben voortgebracht, onder meer op het gebied van homorechten en anti-drugs teksten.

Ook Macklemore vindt het jammer dat het zo is gelopen. Inmiddels zijn de studenten met #BringMackBack een beweging gestart om het bestuur op andere gedachten te brengen.

Op Change.org zijn de studenten een petitie gestart met het doel om 5000 handtekeningen te behalen.

Foto: EPA