Nadat Madonna deze week de videoclip voor 'Bitch I'm Madonna' uitbracht staan Madonna en Taylor Swift lijnrecht tegenover elkaar. In de nieuwe clip van Madonna zijn namelijk een flink aantal collega-artiesten te zien, iets wat Taylor een aantal weken geleden al deed in haar clip 'Bad Blood'.

De vergelijkingen worden dan ook al snel gemaakt, even alle feiten op een rijtje!

Wie zitten er in de clips?

Taylor Swift had een flink aantal van haar vriendinnen uitgenodigd, zo waren Ellie Goulding, Selena Gomez, Hayley Williams en een flink aantal modellen te zien in de clip.

Daarnaast was er nog een gastoptreden van comédienne Lena Dunham. Madonna pakte het misschien net wat groter aan: in haar clip zijn Nicki Minaj, Katy Perry, Beyoncé, Diplo, Kanye West en Rita Ora te zien.

Promotie

Beide artiesten maakten (uitgebreid) promotie op Instagram met een filmische poster. Lijkt wel op elkaar, maar wie er nou een betere heeft?


Video coming soon! Just tryin to make it perfect for all of you we are hard werking bitches! #bitchimmadonna

Een foto die is geplaatst door Madonna (@madonna) op


Meet Catastrophe. #BadBloodMusicVideo

Een foto die is geplaatst door Taylor Swift (@taylorswift) op

Stijl

De twee clips hebben een compleet andere stijl. De vriendinnen van Taylor hadden een actieve rol in de clip en hielpen de zangeres allemaal te vechten tegen haar grote aartsrivaal, gespeeld door Selena Gomez.

In Madonna's clip zijn veel van haar collega-artiesten maar kort te zien en hebben ze niet echt een actieve rol.

Jatwerk?

Is Madonna door Taylor Swift op het idee gekomen voor de clip? Waarschijnlijk niet. Madonna's clip schijnt opgenomen te zijn tijdens het MET-gala, nog voordat de clip van Taylor Swift uitkwam.

Ze kunnen het hoogstens van elkaar hebben gehoord in de wandelgangen, maar zover wij weten hebben de onderling geen 'Bad Blood'. ;-)

Wie wint?

Welke clip is jouw favoriet? Is dat Taylor Swift met haar 'Bad Blood' of toch de clip van Madonna, 'Bitch, I'm Madonna'? Laat het hieronder weten!