In Nederland kunnen we ons het moeilijk voorstellen, maar in de Verenigde Staten kijken ieder jaar meer dan 100 miljoen (!!!) mensen naar de Super Bowl. Het sportevenement is de grote finale van het American football-seizoen.

Tijdens de rust treedt er traditiegetrouw een artiest op om het publiek te vermaken. Dit jaar was dat Katy Perry, die een recordaantal van 121 miljoen kijkers wist te trekken. In 2014 stond Bruno Mars op het podium.

Verschillende Amerikaanse media melden nu dat de 29-jarige zanger is benaderd om dit jaar opnieuw het miljoenenpodium te beklimmen. Als hij instemt mag hij helemaal zelf bepalen hoe de show eruit ziet en welke gasten hij meevraagt. Twee jaar terug vroeg hij Red Hot Chili Peppers.

De kans is klein dat de 'Uptown Funk'-zanger "nee" zegt tegen het aanbod, want in 2014 zag hij de verkoop van zijn album Unorthodox Jukebox met 164 procent stijgen.

'Grote fans'

Organisator NFL en het team van Bruno willen niet reageren op de geruchten. In september sprak Sarah Moll van de NFL nog met muziekblad Billboard over de keuze voor Bruno.

"Ikzelf en onze producer Ricky Kirshner zijn grote fans van Bruno. We hebben zijn concert gezien en toen wisten we dat hij geschikt zou zijn", zei ze toen.

Het is niet voor het eerst dat de NFL een artiest terugvraagt voor de halftime show bij de Super Bowl. Zo stond Gloria Estefan er drie keer (1992, 1995 & 1999) en Justin Timberlake en Nelly (beiden 2001 & 2004) twee keer.