Mark Ronson, het brein achter onder meer de gigantische hits 'Valerie' met Amy Winehouse en 'Uptown Funk' met Bruno Mars. Onlangs heeft hij zijn nieuwe album Uptown Special uitgebracht, maar wat weten we nou eigenlijk van de muziekproducer, DJ en zanger? Lees hier vijf dingen die je nog niet wist van Mark Ronson, vertelt in een interview met Billboard:

Mark vroeg Billy Joel persoonlijk om een sample!
Hij heeft ooit een track geproduceerd genaamd 'Brand New Car', met daarin een sample van 'Zanzibar' van Billy Joel. Hoe hij aan de sample kwam? Hij heeft de zanger een persoonlijke aardige brief gestuurd en kreeg het voor elkaar!

Mark draaide een nummer van Paul McCartney op Paul McCartney's bruiloft.
"Ik begon rond middernacht te draaien en niemand ging pas weg voor vijf uur 's ochtends. Een groot feest! Ik draaide een paar nummers van Paul McCartney zelf en daar werd door iedereen positief op gereageerd." Dit gaat over zijn optreden op de bruiloft van het lid van de Beatles.

Mark zijn beste vriend is de zoon van een andere The Beatle.
Zijn beste vriend is Sean Lennon, zoon van John Lennon. Volgens Sean kennen de twee elkaar al voordat hij überhaupt zijn veters kon strikken.

Mark weet weinig meer van het winnen van een Grammy.
In 2008 won Mark Ronson Grammy's voor het produceren van het album Back To Black van Amy Winehouse, maar daar weet hij niet veel meer van. "Ik dronk die tijd zo'n vijf- zes dagen per week, dat voelde normaal. Je kan je leven in een eindeloze reeks feestjes veranderen als je daar voor kiest. Tegenwoordig doe ik dat niet meer."

Mark stond lang geleden in een voorprogramma.
Aan het begin van zijn carrière stond Mark Ronson een keer in het voorprogramma van Spin Doctors, die we vooral kennen van het nummer 'Two Princes'.

Foto: ANP Kippa Ade Johnson